Hypnotherapie Harderwijk/Ermelo e.o.

Tijdens hypnotherapie maken we gebruik van de creativiteit en wijsheid van jouw onderbewuste. Hierdoor ervaar je positieve veranderingen die op een diep niveau plaatsvinden. Je onderbewuste wordt op een krachtige en rustige manier aangesproken. Daarnaast is het ontspannend en helend om in trance te gaan. Ik merk vaak dat mensen het jammer vinden als ze weer uit hypnose moeten komen, want het is een plezierige en natuurlijke staat van bewustzijn.

Het is heerlijk om tijdens hypnotherapie je dagelijkse beslommeringen los te laten.

Omdat onder hypnose je dagelijkse gedachten wat naar de achtergrond verdwijnen, begrijpt jouw geest op een comfortabele manier meer van de onbewuste processen en overlevingsmechanismen die je hebt. Veranderingen die je tijdens een sessie hypnotherapie doorvoert, werken diep door. De keuzes die je maakt zijn krachtig, er onstaan weer nieuwe mogelijkheden.

Tijdens hypnotherapie ben je creatiever en meer gefocust.

Soms zijn mensen bang voor hypnotherapie, omdat ze denken dat ze volledig de controle verliezen. Vaak komt dit idee voort uit de hypnoseshows die op tv te zien zijn. De angst dat je compleet weg zou raken, neem ik graag van je weg. Je weet namelijk precies wat er gebeurt tijdens de sessies, want je moet er juist wijzer van worden. Je geest krijgt alle vrijheid om de antwoorden te vinden die je eigenlijk diep van binnen al hebt.

Het is de bedoeling dat jij er mee verder komt in je leven!

Iedereen is anders, ik kijk naar wie er voor me zit en wat er nodig is. Samen met hypnotherapie maak ik gebruik van o.a.: Regressietherapie, Reïncarnatietherapie, NLP, coaching, innerlijk kind werk, gedragsveranderende technieken, ademcoaching, voicedialogue, systeemwerk, relatiecoaching en EMDR.

Hypnotherapie om je zelfvertrouwen te verbeteren

Hypnotherapie is een uitstekende manier om je zelfvertrouwen te verbeteren. Je leert om meer voor jezelf te gaan staan. Je angsten en onzekerheiden worden stap voor stap omgedraaid naar ruimte om vanuit je hart te gaan leven.  Ook leer je om anders om te gaan met gedachten en oude patronen die je belemmeren.

Regressietherapie Harderwijk / Ermelo e.o.

Regressie kan gezien worden als een onderdeel van hypnotherapie.

Ervaar jij af en toe emoties die je niet kunt verklaren? Of staat de heftigheid van je emoties of gedrag niet in verhouding tot hetgeen er gebeurt?  In de afgelopen 15 jaar heb ik ervaren dat het werken met regressie één van de meest krachtige en diepgaande methodes is om verandering te creëren.

Een greep uit de resultaten waar ik getuige van mocht zijn:

  • Vaak een gevoel van bevrijding en opluchting
  • Een grote verandering op emotioneel gebied
  • Het transformeren van oude pijn naar vreugde
  • Helderheid en dingen die op hun plek vallen
  • Een domino effect ten opzichte van andere klachten

Hoe werkt regressietherapie?

Ons onderbewuste bepaalt voor een groot deel ons gedrag. Dit geldt ook voor onze emoties en onze drijfveren. Voor een groot deel zijn we ons daarvan dus niet bewust. Gelukkig maar, want als we ons wel bewust zouden zijn van alles wat we doen en voelen, dan zouden we flink overbelast raken toch?

Als we midden op de weg staan en we moeten eerst nadenken en dan er bewust voor kiezen om aan de kant te springen als er een auto aan komt, dan gaat er veel tijd verloren. Gelukkig gebeurt dit snel en automatisch vanuit het deel van de hersenen waarin ‘onbewuste processen’ plaatsvinden.

Overlevingsstrategieën

We zijn ons ook niet bewust van alle herinneringen die we hebben. Soms beïnvloeden deze onbewuste herinneringen je gedachten en emoties op een manier waarop overlevingsstrategieën ontstaan.

Je kunt dus bijvoorbeeld vluchtgedrag, angst, verdriet, boosheid en vermijdingsgevoelens ervaren zonder te begrijpen waarom je ze voelt. Het kan ook zijn dat je oude patronen ervaart zoals bijvoorbeeld: een ander willen pleasen, enorm je best doen of hard werken om waardering te krijgen (burnout), of heel erg alert zijn op je omgeving, terwijl dat juist belemmeringen voor je zijn geworden.

Waarom regressietherapie?

Tijdens regressietherapie gaan we terug in de tijd om op zoek te gaan naar het moment waarop dat onbewust gedrag of die overlevingsstrategieën zijn ontstaan. Het gedrag of het gevoel is ooit ontstaan op een moment waarop dat nodig was. Maar nu je ouder bent, kan het je behoorlijk in de weg staan of op zijn minst niet meer zo nuttig zijn voor je.

Tijdens een regressie ga je voelen en ervaren dat er dingen veranderen zoals:

  • Je gaat op een diepgaand niveau beseffen dat je de oude pijn of aangeleerde patronen nu niet meer nodig hebt
  • Je gaat voelen dat jij de hoeder bent van jouw gedachten en emoties
  • Oude pijn wordt geheeld vanuit liefde voor jezelf
  • Je onderbewuste gaat jou helpen om nieuwe mogelijkheden voor jezelf te creëren
  • Je hoeft je energie hoef je niet meer te gebruiken om gevoelens te onderdrukken, maar je kunt je hart openen en gaan genieten van het leven!

Coaching tijdens hypnotherapie

Uiteraard zijn alle sessies maatwerk. Daarom gebruik ik de technieken en invalshoeken die op dat moment bij je passen. Ook coaching hoort daarbij. Vaak coach ik je door gevoelslagen heen, zodat je gefocussed blijft op je eigen proces.

 

Een aantal citaten van ervaring na hypnotherapie en regressietherapie:

“Ik heb een heftige ervaring die ik al een aantal jaren met me meedroeg, kunnen loslaten. De woede en het verdriet zijn en blijven weg.”

***

Vanaf nu gaan dingen anders, ik kijk met blijdschap naar de toekomst!

***

Ik had het gevoel dat verdriet uit het verleden mij nog belemmerde in het heden. Tijdens de sessies met Petra heb ik het verdriet uit het verleden kunnen verwerken en een plaatsje kunnen geven in mijn leven nu.

***

Na de regressie die emotioneel was en wel wat heeft losgemaakt, ben ik me beter gaan voelen. Dat sterke benauwde gevoel is weg, dat is een grote opluchting.

***

Al na de eerste afspraak voelde ik me een stuk beter, er leek wel iets van opluchting over me heen te komen. Ik heb echt de indruk dat ik heel veel gedoe dat diep van binnen in mij zat, nu opgeruimd heb en dat maakt me blij en relaxed.”

***

Wil jij je goed voelen zoals je bent en ben je bereid om er voor te gaan, zodat jij de handvatten meekrijgt om dingen voorgoed anders te laten gaan in je leven?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier.

Werking van hypnotherapie iets voor jou?

De snelle werking van hypnotherapie in combinatie met coaching is steeds bekender geworden. En misschien vraag je je af of het iets voor jou is. Zo door de jaren heen merk ik dat mensen uit alle lagen van de bevolking de werking hypnotherapie hebben ontdekt. Huisvrouwen, bouwvakkers, juristen, directeuren, docenten, ICT-ers, secretaresses, politieagenten, boekhouders, massagetherapeuten, studenten en werkzoekenden, etc. hebben baat gehad bij coaching en hypnotherapie.

Het maakt dus niet uit wie of wat je bent als je maar open staat voor de krachtige werking van jouw onderbewuste.

Ben je gemotiveerd om het aan te gaan en je leven in te richten zoals jij wilt? Stuur dan een bericht voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.