Zit je lekker in je vel of in die van iemand anders.

Herken je dat? Je weet wat anderen nodig hebben zonder dat ze dat vragen. Je probeert het iedereen naar de zin te maken, zelfs als je op je tandvlees loopt. Je ziet snel wat anderen willen. Maar als iemand aan jou vraagt wat je wil, dan weet je het eigenlijk niet zo goed.

Aandacht bij anderen.‚Äč

Ik kan me nog een periode in mijn leven herinneren dat ik constant met mijn aandacht bij ‘de ander’ was. Wat verwacht mijn baas van mij? Hoe denkt hij/zij over mij? Wat moet ik nu snel oplossen/doen/regelen? Pfoe, ik werd daar doodmoe en gestressed van.

Kan ook niet anders eigenlijk, want ik vergat mezelf behoorlijk. Ik zat nou niet echt lekker in mijn vel. Ik zat meer in het vel van iemand anders.

Waar ben je met je aandacht?

Misschien fijn om je regelmatig af te vragen wáár je bent met je aandacht. Denk je ook aan jezelf? Ben jij wel echt jij? Niets hoeft als fout bestempeld te worden, maar het is wel handig om te weten wat je doet met je aandacht.

Waar je aandacht is daar is je energie.

Want waar je aandacht is daar is je energie. Daarom is het zo enorm handig om ervoor te kiezen je aandacht wat meer aan jezelf te besteden. En dat je de ander het gewoon even zelf laat oplossen. Even wennen misschien, maar het gevolg is meer energie en ontspanning. Daardoor komt er vaak meer ruimte om te gaan voelen wat jíj wilt.

Je bent belangrijk genoeg.

Je kunt het leren om lekker in je vel te zitten. Je kunt ook leren om jezelf ‘belangrijk genoeg’ te voelen. En ik weet, dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als je begint te voelen hoe het met je is, dan kun je jezelf ook makkelijker afvragen wat je wilt. Want wat wil je eigenlijk?

Weer lekker in je vel?

Wil jij weer lekker in je vel zitten? Of ken je iemand die hier mee worstelt? Regel dan nu een gratis kennismakingsgesprek via onderstaand formulier. Want soms lijkt het misschien alsof je jezelf tóch niet belangrijk genoeg voelt, terwijl je dat wel bent. Of je denkt dat je geen invloed hebt op je energie en je gedachten, terwijl je dat wel hebt.